Bertrand Russell’in Gözüyle Bilimin Yükselişi o dönemde yaşamış birçok bilim meraklısı ve bilim insanın gözünden kaçmamıştı. Bugün yine geçmişten günümüze bir yolculuk yapacağız. Bertrand Russell, …
Heading Title
-
Bu soru özellikle yüzeysel bilgi sahibi kişilerin kafasını kurcalıyor. Bilim ve Teknoloji Aynı Şey mi? Kısa ve net cevap Hayır… Biz bugün kısa bir cevap değil doyurucu bir bilgi ile …
-
Dünyanın birçok bölgesinde kış ayları çok zorlu ve sert geçer. Soğuk hava, azalan besin kaynakları ve hayatta kalma mücadelesi, bazı canlıları benzersiz bir uykuya yönlendirir: kış uykusu. Ancak doğada her …
-
Diş Çürümesinin Sebepleri ve şeker kullanımı, diş fırçalamanın önemi üzerinde durmak isteriz. Önce ise diş çürümesinin ne olduğunu anlatmak yerinde olacaktır. Diş çürümesi, diş minesinin zarar görmesiyle başlayan ve ilerlediğinde …
-
Pestisit Nedir? Keşfi, Kullanım Alanları ve Etkileri Nelerdir? Bugün bu güncel konu hakkında konuşacağız. Pestisit, zararlı organizmaların kontrol altına alınmasında kullanılan kimyasal bir madde olarak tanımlanır. Tarım, halk sağlığı ve …
-
Toprak ve İnsan için ortak elementlerin dansı dendiğini hiç duymuş muydunuz? Bugün vücudumuzdan bahsedeceğiz. Toprak ile olan insan vücudu hangi noktalarda birbirine benziyor buna değineceğiz. Vakit kaybetmeden başlayalım isterseniz. Toprakla …
-
Plastiğin Tarihçesi, kauçuğun doğada keşfiyle başlayan bir süreci yansıtır. 18.yüzyılda Avrupalı kaşifler, Güney Amerika’daki yerli halkların “kauçuk” adını verdikleri esnek bir madde kullandıklarını gözlemledi. Kauçuk ağacından elde edilen bu malzeme, …